Logo
Logo

IONIQ 6 verkozen tot 
goede elektrische 
vakantieauto

Met een elektrische auto op vakantie? 

Voor veel mensen is dit een 'spannend' scenario, want: red je de lange afstanden wel met het rijbereik van jouw elektrische auto? Met hoge snelheden lijkt het rijbereik wel weg te smelten, maar de technologie en het bereik van elektrische auto's wordt steeds beter. De experts van de Duitse ADAC hebben onderzoek gedaan naar de beste elektrische vakantieauto's. En verrassing: de IONIQ 6 van Hyundai kwam verrassend goed uit de test!

ADAC heeft maar liefst 80 elektrische auto's uitgeprobeerd die het beste kunnen presteren voor een autovakantie. De auto's werden beoordeeld op basis van het totale rijbereik met één laad tussenstop. Daarbij is rekening gehouden met 90 procent van het batterijniveau, want de vakantieganger rijdt vaak met ongeveer 10 procent naar het laadstation. 

De koplopers

De Hyundai IONIQ 6 is samen met de Porsche Taycan de koploper! Met een accu van 77,4 kWh en achterwielaandrijving heeft de IONIQ 6 met slechts één laadstop tussendoor een totaal bereik van maar liefst 931 afgelegde kilometers
De IONIQ 6 werd gevolgd door onder andere de Lucid Air, BMW iX, Mercedes EQS en EQE SUV en de Polestar 2. Deze modellen haalden gemiddeld een actieradius van 800 kilometer met één tussenlaadstop. Tesla bleef achter met een bereik onder de 800 kilometer. 

Actieradius IONIQ 6

Met een volle accu (90%) heeft de IONIQ 6 een rijbereik van 502 kilometer. Bij het laden bereik je al 429 kilometer binnen 20 minuten door het snelladen. In deze laadtijd, kun je snel een kop koffie halen en een toiletbezoek plegen. Voor je het weet kun je alweer de weg op!

 

search

Bekijk onze voorraad IONIQ 6 modellen

Let op! Geld lenen kost geld.